Hill Side Golf Club ry 20 vuotta: Ihmiset tekivät juhlan


​​​​​​​Hill Side Golf Club ry:n perustivat 12.2.2003 Raoul Jokilehto, Mikko Mäkelä, Marko Sirenius ja Jouko Kuisma. Kenttää ei vielä ollut – rakennustyöt aloitettiin 8.5.2003 - , mutta pelihimoisia golfareita löytyi seuraan jo perustamisvuonna viitisenkymmentä. Kahdet ensimmäiset mestaruuskisatkin pelattiin evakossa; vuonna 2003 Meri-Teijon ja vuonna 2004 Vihti Golfin kentällä, kunnes vuonna 2005 päästiin tositoimiin kotikentällä Jokikunnalla.


Seuran 20-vuotista taivalta juhlistettiin kuinkas muuten kuin pelaamalla golfia lauantaina 22.7. Käytössämme olivat molemmat kentät ja pelaajia oli yhteensä 130. Sääkin suosi juhlaamme, enimmäkseen aurinkoista ja parikymmentä astetta lämmintä.


Punaisilla pelattiin Best Ball -kisa, johon olimme kutsuneet seuran perustajat, entiset puheenjohtaja, sihteerit ja kapteenit - henkilöitä, joita saamme kiittää seuran toimintojen ja seuraidenditeetin kehittämisestä ja ennen kaikkea hyvän Hill Siden hengen juurruttamisesta golfyhteisöömme. Sitä vaalimme: seurassa on kiva pelata.


Perustajista paikalla olivat Mikko Mäkelä ja Jouko Jokke Kuisma. Seuran entiset puheenjohtajat olivat kaikki mukana: Timo Käiväräinen, Jyrki Nykänen, Terho Lehervo ja Juha Hätönen. Entisistä kapteeneista juhlatapahtumassa pelasivat Lassi Kiviniemi, Matti Kokkinen, Terho Lehervo, Elina Ulpovaara, Riikka Vanha-aho, Timo Huuhtanen, Pia Strömdahl-Koskinen, Anne Paakki ja Pirjo Sianoja-Laine.


Tapahtumapaikalla oli myös kenttien rakennustoimintaa johtanut ja entinen kenttämestari Jorma Jore Eriksson, joka ei valitettavasti pystynyt loukkaantumisen vuoksi pelaamaan, mutta viihtyi ”seurustelu-upseerina”.

Kisaan oli kutsuttu myös ystävyysseurojemme ja yhteistyökumppaniemme edustajia. Golfliiton tervehdyksen toi seurakehittäjä Hannu Paatelo. GoGolf-seuroista joukkuekisaan lähettivät joukkueen Kurk Golf, Isosaari, Turku ja Vuosaari ja muista seuroista Vihti Golf, Espoon Ringside Golf, Ruukki Golf, St Laurence Golf ja Gumböle Golf.


Mustilla pelattiin avoin pistebogey-kisa, johon osallistui tuttujen aktiivien lisäksi monta harvemmin nähtyä jäsentä ja vierasta. Parasta päivässä tuntuivatkin olevan iloiset jälleennäkemiset vanhojen tuttujen kesken. Kahteenkymmeneen vuoteen mahtuu monta jaettua kokemusta ja tarinaa. ”Ihana päivä”, kuului aika monen suusta kotiin lähtiessä.


Kilpailujen jälkeen nautittiin yhdessä ravintolan loihtiman grillibuffet´’n antimia aurinkoisella terassilla. Seuran puheenjohtaja Pirjo Sianoja-Laine piti lyhyen puheen, jonka jälkeen julkistettiin Jukka Paakin kirjoittama seuran 20-vuotishistoriikki ”Myrskyn jälkeen on poutasää”. Päivi Rinne lausui historiikkiin sisältyvän Valde Kukkaron Jokikuntaa käsittelevän runon vuodelta 2003, jossa jo odotettiin kylälle ”golfin valtakuntaa”: ”Vain tuleva aika näyttää, kuinka moni meistä mailaa käyttää.” Ahkerasti ainakin runoilija itse.


Lopuksi jaettiin päivän palkinnot. Hyvissä olosuhteissa ja iloisissa juhlatunnelmissa saatiin myös kovia tuloksia. Best Ball -kisan voitti Team Pulkkinen (Kaarina ja Pentti Pulkkinen) tuloksella 62 netto. Samalla tuloksella Team Hätönen (Juha Hätönen ja Pirjo Sianoja-Laine) oli toinen ja Team Isokääntä (Ari Isokääntä ja Juha Railo) kolmas tuloksella 63 netto. Pisin draivi -palkinnot menivät Riikka Vanha-aholle ja Jouko Latvakankaalle. Lähimmäs lippua-palkinnot kävivät pokkaamassa Juha Rautiainen ja Pasi Pilvi. Parhaan henkilökohtaisen lyöntipelituloksen pelasi Punaisilla kenttämestari Mikke Merinen, 76 lyöntiä.


Pistebogey-kisan kolme parasta olivat Jarmo Leinonen, 42 bp, Eetu Tammi 41 bp ja Marko Karhunen samoin 41 bp. Pisimmät draivit löivät Anni Kaakkola ja Patrick Palmroth. Lähimmäs lippua löivät Olli Liljegren ja Harri Mykkänen. Parhaasta scratchistä palkittiin Anni Kaakkola hienolla tuloksella 73 lyöntiä.


Yhteisenä erikoiskisana oli 20 metrin putti klubitalon edessä olevalla harjoitusviheriöllä. Voittajaksi puttasi Heikki Sjöholm, jonka pallo päätyi 71 sentin päähän reiästä.


Arvonnassa onnekkaita olivat Hannu Paatelo, Tomas Holmström, Merja Levonen, Outi Kallio, Vellamo Toivonen, Tanja Eriksson ja Mikko Merikallio.

Lämpimät kiitokset kaikille juhlatapahtumaamme osallistuneille! Te teitte siitä juhlan.


Tulokset kutsukilpailusta


Tulokset Open-kisastaPuheenjohtaja Pirjo Sianoja-Laineen puhe
./. sp