Pari pikku juttua

Pari pikku juttua
Jo pelataan
Pitkäkin talvi päättyy aikanaan. Valley (punainen) on ollut auki jo pari viikkoa. Viheriöt ovat talvehtineet oikein hienosti. Eilen olin Mikan ja Andyn kanssa Hillin (mustat) puolella ensikertaa. Hill aukesi 6.5. Väylät ovat niin Valleyllä kuin Hillilläkin ruskeat. Hetki menee, ennen kuin kesän vihreys valtaa myös väylät. Eilen näytti siltä, että viheriöillä ja etenkin foregreeneillä kasvu on jo hyvässä vauhdissa. Hill on ehkä hiukan kosteampi kuin Valley, mutta joillakin kentillä voimassa ollutta saapassuositusta emme tarvitse. Routa kuritti jonkin verran kastelujärjestelmää. Niinpä molemmilla kentillä on joitakin sinisillä paaluilla merkittyjä korjauksen alaisia paikkoja. Sadettimien putket saataneen aika nopeasti korjattua.
Ne pari juttua
Vaikka kenttä on vielä selkeästi kevätkunnossa, niin viheriöillä pitäisi muistaa korjata kaikki huomaamamme pallon iskemät. Onnistunut lähestymislyönti kruunataan pallon iskemän korjaamisella. Ei ole synti eikä häpeä korjata muutkin huomaamasi iskemät. Omien pallon jälkien korjaamatta jättäminen sen sijaan on sekä synti että häpeä.
Toinen kevään peleihin liittyvä tarkka paikka on lyöntijälkien korjaaminen. Mieleen voi hiipiä harha-ajatus, että eihän niiden korjaamisella nyt ole kiire, kun ruoho ei vielä karva. Väärä käsitys. Jo pelkästään se, vanhasta lyöntijäljestä lyöminen on kurjaa, pitää riittää motivoimaan meidän jo nyt lyöntijälkien korjaamiseen. Siispä yhdessä ja yhteisvastuullisesti. Aina kun väylältä lyöt, korjaa lyöntijälkesi ja samalla myös alle metrin päässä omasta järjestäsi olevat korjaamatta jääneet lyöntijäljet. Kun kaikki teemme tämän, niin tuota pikaa peliolosuhteemme paranevat oleellisesti.
Pelinopeus
Toisinaan murehditaan sitä, että peli etenee hitaasti. Itsekseni olen tullut siihen tulokseen, että meidän tulisi tavoitella sitä, että kukin pelaa itselleen sopivalla nopeudella. Tämä on mahdollista, kun hitaamman vauhdin valinneet päästävät takaa tulevat nopeammat ryhmät sujuvasti ohitse. Melkeinpä parhaita paikkoja ohitukselle ovat PAR 3 väylät. Myös PAR 4 ja PAR 5 väylillä voi ohituksen järjestää näppärästi vaikka niin, että molemmat ryhmät pelaavat yhdessä lyönnin tai kaksi.
Ohitusta tarjotaan etiketin mukaan viimeistään silloin, kun takana tulevat joutuvat odottamaan ja oman ryhmän edessä on kokonaan tyhjä väylä. Toinen selkä tilanne on se, kun mennään metsään etsimään sinne horjahtaneita palloja – silloin on hyvä tilaisuus antaa takana tulevien ohittaa.