Senioreiden toimintakertomus kaudelta 2021

Suomen yleinen koronatilanne ja koronarajoitteet ovat lisänneet golfareiden ja golfkierrosten lukumäärää kaikkialla, Hill Side Golf Club ja Hills by GoGolf mukaan lukien. Seniorien kilpailuissa se ei ole näkynyt, vaan osanottajamäärät ovat olleet samalla tasolla kuin aiempina vuosina, osin jopa pienemmät.


Senioreiden talviharjoittelu järjestettiin Nino di Lucan (Nordic Golf Academy) johdolla Espoon Golf Areenassa ja Golf Balancessa. Talviharjoituksiin osallistui parikymmentä senioria. Erillistä kesäharjoittelusarjaa ei ollut.

Vakiintuneista senioreiden seuraotteluista jäi järjestämättä kaksi: Espoon Golfseura ilmoitti, ettei se saa joukkuetta kokoon, ja isäntävuorossa ollut Gumböle Golf ilmoitti siirtävänsä ottelun vuodelle 2022. Jäljelle jääneissä seuraotteluissa voitimme kotona Nordcenter Golf & Country Clubin ja Vihti Golfin, mutta hävisimme vieraskentällä Kurk Golfille.

Uudenmaan Golfseniorien (UAS) reikäpelicupissa jäimme alkulohkoon hävittyämme vieraskentällä Hangon Golfille ja kotikentällä Espoon Golfseuralle sekä pelattuamme kotikentällä tasan Ringside Golfin kanssa.

Kaksipäiväiset lyöntipelimestaruudet ratkottiin kuudessa seniorisarjassa: M50 (mestari: Juha Paavilainen), M60 (Pasi Tanskanen), M70 (Juha Rautiainen), N50 (Elina Ulpovaara), N60 (Sirkka Peltokorpi) ja N70 (Marja Tuupainen). Seniorien reikäpelimestaruuden voitti Juha Hätönen.

Seniorien kuukausikilpailuissa eri sarjojen ranking-voittajia olivat Eeva-Liisa Rajala (naisten pistebogey), Satu Eckhardt (naisten scratch) sekä Harri Mykkänen (miesten pistebogey ja scratch).

Muista henkilökohtaisista seniorimenestyjistä voi esiin nostaa Harri Mykkäsen, joka voitti yhdessä Peuramaa Golfin kanssa järjestetyn kaksipäiväisen Hopeisen Peuran metsästyskisan Hämeenlinnassa, ja Satu Eckhardtin, joka sai kunnian pukea ylleen naisten sarjan voittajan keltaisen huomioliivin Vihti Golfia vastaan pelatussa seuraottelussa. Harri Mykkänen voitti lisäksi seuran yleisen tasoituksellisen Captain’s Cup -reikäpelimestaruuden.

Syyskuun lopulla pelatun senior everybody -kilpailun yhteydessä juhlittiin Kauno Rajalan lähestyvää 80-vuotissyntymäpäivää.

Hills by GoGolfissa pelatut seuraottelut ja UAS-reikäpelit mukaan lukien senioritoimikunnan tapahtumiin osallistui kauden 2021 aikana yhteensä 319 senioria, joista 45 oli vieraspelaajia. Vuonna 2020 senioritoimikunnan tapahtumissa oli yhteensä 294 ja vuonna 2019 438 osanottajaa.

./. jp