Senioreiden toimintasuunnitelma 2021

Talvi- ja kesäharjoittelu

Seniorien talviharjoittelu järjestetään Nino Di Lucan (Nordic Golf Academy) vetämänä Espoon Golf Areenassa. Talvikurssi sisältää kymmenen harjoituskertaa (1 tunti) omakustannushintaan.

Omakustannushintainen kesäharjoittelusarja pyritään järjestämään Hills by GoGolfin harjoitusalueella. Lisäksi pyritään jatkamaan senioreille erikoishintaan annettavaa 9 reiän peliopetusta (1-3 oppilasta per ryhmä).

Kauden avausilta

Huhtikuun lopussa järjestetään klubitalolla seniorien kauden avausilta. Tilaisuudessa käydään läpi seniorien ohjelmaa, ja siihen kutsutaan uuden kenttäyhtiön edustaja kertomaan vuoden 2021 yleisistä näkymistä.

Senioreiden kuukausikilpailut

Kuukausikilpailut pelataan touko-syyskuun alussa, yleensä torstaisin alkaen klo 9.30. Kilpailut pelataan peräkkäislähtöinä 3-4 hengen ryhmissä. Yksi kuukausikilpailuista pyritään järjestämään Kurk Golfissa.

Kilpailut pelataan tasoituksellisena pistebogeyna ja tasoituksettomana lyöntipelinä (scratch) erikseen naisille ja miehille. Kaikissa sarjoissa voittajaksi julistetaan eniten sijoituspisteitä (20-19-18-…) kerännyt pelaaja, ottamalla huomioon kolmen parhaan osakilpailun pisteet. Tasatilanteissa ratkaisee kaikkien osakilpailujen parempi pistesarja. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta sekä naisten että miesten pistebogey-sarjassa ja erikoiskilpailun voittaja. Lisäksi arvotaan yksi kannustuspalkinto kaikkien paikalla olevien osallistujien kesken.

Muutoksena edellisiin vuosiin yli 70-vuotiaat miehet (M70) voivat halutessaan pelata sinisiltä lyöntipaikoilta. Tällöin he ovat mukana osakilpailun erikoiskilpailussa, arvonnassa ja miesten pistebogey-sarjassa mutta eivät miesten scratch-sarjassa.

Lisäksi pelataan lokakuun alussa Senior Everybody (tasoituksellinen pistebogey) yhdessä sarjassa. Jokainen kilpailuun osallistuja tuo palkintopöytään noin 12 euron arvoisen palkinnon. Palkinnot noudetaan paremmuusjärjestyksessä. Itse kilpailu on pelaajille maksuton, ja heille tarjotaan lounas.

Naiset vs. seniorimiehet

Seuran naisten ja miesseniorien välinen taisto järjestetään kolmannen kerran. Pelimuotona on aikaisempina kertoina ollut pistebogey täysin tasoituksin, mutta tällä kerralla sitä voisi muuttaa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Jokaiseen peliryhmään pyritään saamaan sekä naisia että miehiä.

Joukkueiden lopputulokseen otetaan mukaan sopiva ja tasapuolinen määrä naisten ja miesten parhaita tuloksia sekä lisäksi erikoiskilpailuista jaettavat bonuspisteet. Kisassa ei jaeta perinteisiä paras tulos -palkintoja vaan tsemppipalkintoja yllättävistä suorituksista tai kovasta yrityksestä. Seniorimiehet puolustavat (niukkoja) voittoja vuosilta 2019 ja 2020.

Seniori-scramble / Yölintu

Vuoden tauon jälkeen järjestetään Yölintu iltahämärissä juhannuksen maissa. Pelimuotona on kahden tai kolmen hengen scramble.

Senioreiden kutsukisa

Vuoden tauon jälkeen palaa ohjelmaan myös parikilpailu, jossa tarkoituksena on, että joukkueen toinen pelaaja on seuran oma seniori ja toinen pelaaja hänen kutsumansa seniorivieras (ei HSGC:n jäsen). Myös seuran omat senioriparit voivat osallistua. Pelimuotona on best ball (pistebogey) täysin tasoituksin: joukkueen kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan ja pitää omaa tuloskorttiaan, ja joukkueen tulokseksi otetaan kultakin väylältä pelaajien parempi tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta.

Lyöntipelimestaruuskisat

Seniorien lyöntipelimestaruuskisat järjestetään omana viikonloppunaan erillään seuran yleisistä mestaruuskisoista. Kilpailu pyritään järjestämään sarjoissa N50, N60, N65, M50, M60 ja M70.

Jos jonkin ikäryhmän kilpailuun ilmoittautuu vähemmän kuin kolme kilpailijaa, peruutetaan kyseisen ikäryhmän kilpailu ja kilpailijat siirretään automaattisesti edelliseen ikäryhmään.

Reikäpelimestaruuskilpailu

Kilpailu pelataan 2/3 tasoituksin reikäpelikaavion mukaisesti yhdessä sarjassa touko-elokuussa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Kilpailun johtaja sijoittaa pelaajat reikäpelikaavioon, ja peliparien pitää sopia ja järjestää ottelunsa kullekin kierrokselle määrättyyn takarajaan mennessä. Kenttä (Hill Course tai Valley Course) on peliparin sovittavissa.

Kilpailu on maksuton.

Senioreiden seuraottelut

Odotamme vuorotteluperiaatteen mukaisesti kutsua Espoon Golfseuran, Gumböle Golfin ja Kurk Golfin senioriyhdistyksiltä, ja itse isännöimme Nordcenter Golf & Country Clubin ja Vihti Golfin senioreiden vierailua. Joukkueiden koko on yleensä 12 pelaajaa, ja lopputulokseen otetaan mukaan sovittu määrä parhaita tuloksia (yleensä 8).

Suomen Golfliiton toimintaan osallistuminen

Osallistumme Uudenmaan alueen golfseurojen (UAS) seniorien reikäpelicupiin. Vuosina 2020-2021 Hill Side pelaa samassa alkulohkossa Espoon Golfseuran, Hangon HanGolfin ja Espoon Ringside Golfin kanssa.

Joukkueissa on yksi nainen (tarkka tasoitus enintään 32) ja kaksi miestä (tasoitus enintään 24), joita voi vaihtaa eri otteluihin. Kaikki ottelut pelataan 3/4 tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta). Peliparit: naiset keskenään, suuremman tasoituksen miehet keskenään, pienemmän tasoituksen miehet keskenään. Joukkueet sopivat keskenään pelijärjestyksen. Jos järjestyksestä ei päästä sopimukseen, päättää sen kotijoukkue.

Alkulohkosta menee jatkoon eniten pisteitä kerännyt joukkue. Mikäli kaksi parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee ensin (1) keskinäisen ottelun tulos, sen jälkeen (2) keskinäisessä ottelussa voitettujen reikien määrä, (3) pienemmällä tasoituksella pelanneen miesparin voitetut reiät, (4) suuremmalla tasoituksella pelanneen miesparin voitetut reiät, (5) naisparin voitetut reiät ja viimeiseksi (6) arpa. Mikäli kolme tai neljä parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee jatkoon menijän ensin voitettujen reikien määrä ja sen jälkeen arpa.

Neljännes- ja semifinaalit pelataan pudotuspeleinä kummankin joukkueen kotikentällä yhteistuloksen ratkaistessa. Finaali pelataan UAS:n hallituksen sopivaksi katsomalla neutraalilla kentällä (ei finaalijoukkueiden kotikentillä).

Golfmatkat

Kaudella 2020 järjestimme Peuramaa Golfin seniorien kanssa yhteisen omakustanteisen kesäretken, jonka yhteydessä pelattiin perinteinen Hopeisen Peuran metsästyskisa. Kaudella 2021 Hopeisen Peuran järjestysvuoro on Hill Siden senioreilla, ja se voitaisiin yhdistää jälleen kesäretkeen.

Hopeisen Peuran metsästyskisa on kaksipäiväinen: 1. kisapäivänä pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin ja 2. päivänä lyöntipeli joko tasoituksettomana tai tasoituksellisena. Pelaajan lopputulos saadaan vähentämällä 2. päivän lyöntipelituloksesta 1. päivän pistebogey-tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta).

Kansalliset kilpailut

Hill Siden senioreja kannustetaan osallistumaan seniorien kansallisiin kilpailuihin, kuten henkilökohtaisiin ja joukkue-SM-kilpailuihin, Haastajatourille ja Aluetourille. Niiden järjestämisestä vastaa Suomen Golfseniorit ry, jonka kotisivulta löytyy runsaasti eri ikä- ja tasoitusryhmille tarjolla olevia kisoja.

Seuran muu toiminta

Senioritoimikunnan järjestämien tapahtumien lisäksi seniorit voivat osallistua kaikkiin seuran yleisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Niistä tiedotetaan seuran kotisivulla ja kilpailukalenterissa.

Niiden seuran seniorien kunniaksi, jotka täyttävät vuoden 2021 aikana korkeita pyöreitä vuosia (80, 90), pyritään järjestämään erityinen juhlakisa.

Lisää senioreja pyritään houkuttelemaan mukaan seuran toimintaan lahjoittamalle ensimmäistä kertaa senioritapahtumiin osallistuville senioritoimikunnan kannustuspalkinto.

Tiedotus

Senioritoimikunnan kilpailuista, tapahtumista ja muista kuulumisista kirjoitetaan blogeja senioritoimikunnan omille sivuille, seuran kotisivun Ajankohtaista-palstalle ja Facebookiin Hill Siden golfarit -ryhmään. Senioritoimikunnan sivuilla ylläpidetään seniorien toimintasuunnitelmaa ja senioritoimikunnan kokoonpanoa. Lisäksi seniorien tapahtumista ja matkoista yms. tiedotetaan paperilla klubitalon ala-aulan ilmoitustaululla.

Seniorien alustava tapahtumakalenteri 2021

04. Kauden avausilta

Seuraottelut

Hill Side – Nordcenter
Hill Side – Vihti Golf
EGS – Hill Side
Gumböle – Hill Side
Kurk – Hill Side

UAS:n reikäpeli-cup

Hill Side – EGS
Hill Side – HanGolf
Hill Side – Ringside