Seniorit vieraissa

Torstaina 8.7. suuntasi 17 urhoollista Hill Siden senioria (plus minä) vieraille maille kauas rakkaalta kotikentältä. Senioreiden kolmas kuukausikilpailu pelattiin näet vaihteen vuoksi Kurk Golfissa kenttäkombinaatiolla Lake + Valley.

Ilmassa ei ollut suuren urheilujuhlan vaan pikemminkin pienen sadekuuron tuntua, kun ensimmäinen kolmen seikkailijan ryhmä lähti kello 9:30 matkaan kohti suurta tuntematonta, ja loput vuorollaan perässä. Jännitys taisi vapisuttaa jopa monen mestaritason golfarin svingiä, kun avauslyönnit sinkoilivat oikealle, vasemmalle tai lähiheinikkoon, mitä ei Hillsin kentillä ole nähty kuuna kullan valkeana.

Märkien olosuhteiden ja selkäpiitä karmivan vieraskentän takia tulostaso jäi normaalia vaatimattomammaksi. Yksi ainoa pelaaja ylsi 36 bogipisteen maagiseen rajaan, nimittäin tasaisen varma Eeva-Liisa R. Naisten sarjassa muille pallotuubisijoille sijoittuivat Anne P. ja Pirjo S.-L. (molemmat 30 p.). Miesten otteet olivat löysähköjä, mutta palkinnot päästiin kuitenkin jakamaan: 1. Juha R. (31 p.), 2. Boris P. (30 p.), 3. Heikki R. (29 p.).

Kaikki väylät loppuun pelanneista vähimmillä lyönneillä selvisi Harri M. (92), ja naisista parhaiten voimiaan säästi Eeva-Liisa (97), josta tuli siis kaksoisvoittaja. Vain kuusi pelaajaa selvisi alle 100 lyönnillä, joten tällä kerralla kenttä otti senioreista selkävoiton. Väylällä 5 kenttä joutui kuitenkin antautumaan Pirrelle, joka löi avauksensa vain 5,57 metrin päähän reiästä. Arvonnassa onnettarena toiminut Eeva-Liisa onnistui suosimaan pöytänaapuriaan Kaunoa.

Senioreiden kuukausikilpailuissa jaetaan ranking-pisteitä, ja voittajat saavat vuodeksi haltuunsa upean kiertopalkinnon. Kolmen osakilpailun jälkeen sekä naisten pistebogisarjaa että scratch-sarjaa johtaa Eeva-Liisa R., miesten pistebogisarjaa Juha R. ja miesten scratch-sarjaa Harri M., mutta koska jäljellä on vielä kaksi kuukausikilpailua (torstaina 5.8. ja torstaina 9.9.) tutuilla ja turvallisilla kotikentillä, ei pelejä ole vielä pelattu eikä pokaaleja kaiverrettu.

Vielä on muutenkin kesää ja seniorikisoja jäljellä. Heinäkuussa on kaksi Mustilla pelattavaa seuraottelua, tiistaina 20.7. Vihti Golfia ja torstaina 29.7. Nordcenteriä vastaan. Kumpaankin kaivataan vielä lisää senioreita varmistamaan kotivoittoa. Sunnuntaina 1.8. pelataan senioreiden kutsukisa, niin ikään Mustilla. Ideana on, että Hill Siden seniori kutsuun best ball -parikseen kaverin jostain toisesta seurasta, mutta myös Hill Siden omat senioriparit voivat toki osallistua. Lauantaina 6.8. on Punaisilla vuorossa Hill Siden (yleisten) naisten ja seniorimiesten välinen hegemoniamatsi, tällä kertaa kahden hengen scramble-joukkuein. Jokohan nyt olisi naisten vuoro näyttää kaapin paikka?

Golfnäkemisiin,
Hill Side Golf Club ry:n senioritoimikunnan puolesta
Jukka