Talvi

Joulu on jo ovella. Itsenäisyyspäivä takana. Puolitoista viikkoa talvista pakkassäätä elettynä. Nyt on varmaa, että tämän vuoden puolella emme enää Hillissä golfaa. On vielä kuitenkin yksi eventti, jossa klubille on asiaa. Hill Side Golf ry:n syyskokous on joulukuu 19 päivä. Koronan kokoontumisrajoitukset varjostavat tapahtumia, mutta muistelen niin, että ”Kokoontumisrajoitukset eivät koske rekisteröityjen yhdistysten sääntömääräisiä kokouksia, mutta niissä on noudatettava tartuntatautilaissa säädettyjä hygieniavaatimuksia.”

Syyskokouksen listalla ovat normaalin tavan mukaan toimintasuunnitelman vahvistaminen vuodelle 2022, tulo- ja menoarvion hyväksyminen vuodelle 2022, jäsenmaksun määrääminen vuodelle 2022 sekä yhdistyksen hallituksen valitseminen vuodelle 2022. Asialistan mukaan kuullaan myös solmitusta kotikenttäsopimuksesta GG:n kanssa. Merkittäviä muutoksia ei ole asialistan perusteella odotettavissa.

Pakkasjakso on varmuudella jäädyttänyt maanpinnan hyvin. Kun pian alkaa taas lauhempi vaihe, niin veikkaanpa, että kenttämestarilla on seurannan aihetta viheriöillä sen varmistamiseksi, ettei viheriöille synny jääkerrosta. Talvi koettelee kenttää joka vuosi. Ruohonkorret kestävät talven hyvin, kunhan kiinteää jäätä ei pinnoille synny. Jää tukahduttaa ruohon. Lajikkeesta riippuen korret kestävät hankaliakin oloja 60 – 90 päivää. Jos jakso venyy pidemmäksi, on vaarana, että nurmi kuolee. Silloin edessä on ankarat ponnistelut kauden alussa ylimääräisine kylvöineen ja muine kentänhoidon töineen kentän saamiseksi pelikuntoon.

Toivotaan, että talvi kohtelee kenttää suotuisasti tälläkin kerralla.