Kilpailut


Golfissakin on mahdollista kilpailla. Itse asiassa aika monet pelaavat jotain pientä kisaa jokaisella kierroksella.

Tällainen joka kierroksen kilpailu meillä Hillsidessä on Eclectic. Tässä koitoksessa ei ole kilpailumaksua ja tulosten syöttökin tehdään omatoimisesti alkeellisen Forms lomakkeen kautta.Tilannetaulukossa seurataan kunkin kisassa mukana olevan parasta tulosta niin Hillin (mustat) kuin Valleyn (punaiset) väyliltä.

Yhteinen unenomainen tavoite on päästä kaikkien tulokset huomioiden alle maagisena pidetyn sadan (100) lyönnin rajan. Referenssitietona se, että jos kaikilla väylillä yhteinen paras suorituksemme on birdie, tulos on 72-18+71-18 eli 107. Tämän hetkinen yhteinen tuloksemme on 120 – Hill 58 ja Valley 62. Kirkkaasti alle PARin molemmat kentät, mutta kaukana vielä tavoitteesta.

Entäpä muut kilpailut. Tiedän hyvin, että kaikkia meitä eivät kilvoittelut kiinnosta. Omakin pelini on nykyisin enemmänkin liikuntaa kuin kovaa kisaamista. Kisoja on kuitenkin mukava pelata, vaikka aina ei ihan kärkikahinoihin ylläkään.

Scramblet ovat aina varsin hauskoja kisoja. Joukkuepelissä on mahdollisuus parantaa joukkueen tilannetta ja jos ei paranna, niin ei seikään kovin vakavaa ole. Erikoisiakin kisoja on. Niistä mainittakoon EarlyBirdie, joka tänä vuonna pelataan 18.6. Erikoista on se, että yhteislähtö starttaa noin 03:45 eli juuri auringonnousun vaiheilla. Tällä kilvalla on pitkät perinteet ja ilmoittaumislistan mukaan saamme kilvoittelemaan paljon tähtipelaajia myös muista seuroista. Hieno juttu.

Jos itseksesi emmit, voitko tulla mukaan kilpailuihin ja miten kisassa oikein pitää toimia, niin apu ja johdatus tämän tematiikan ymmärtämiseen löytyy välittömästi oivallisilta kapteeneiltamme – käypä menettely on ottaa hihasta kiinni tai vaikka laittaa sähköpostia. Myös terassitreffit on helppo paikka tavata muita pelaajia ja jutella vaikka siitä, miten kisoissa pelataan. Sääntökysymyksiäkin voidaan terassilla setviä. Nykyisin meillä melkein kaikilla on sääntökirja automaattisesti koko ajan taskussa, se kun sisältyy eBirdie-sovellukseen.