Auto-Kehä golf SIX


​​​​​​​Useamman vuoden on ilonamme ollut erityinen parikisa – Auto-Kehä SIX. Eksoottinen nimi selittyy sillä, että väylät 1-6 pelataan scrambleä, 7-12 greensomea ja 13-18 best ballia.

Kisa pelataan tasoituksellisena lyöntipelinä, jossa tasoitus määritetään pelaajien tasoitusten summan 30%:lla määritetyllä slopetasoituksella. Sama tasoitus on käytössä kaikissa pelimuodoissa ja joukkueelta kirjataan kullekin väylälle vain joukkueen tulos.


Näistä pelimuodoista scramble on varmaankin helpoin ja greensome vaikein ja best ball näiden väliltä. Toisaalta tiedän kokemuksesta, että ihan jokaisessa pelitavassa on mahdollista horjahtaa raiteilta.


Scramblessä molemmat pelaajat pääsevät koittamaa samaa lyöntiä – taktiikka voi muuttua, jos ensimmäinen lyönti en onnistu. Scramblen riemua on toki se, että jos lyönti epäonnistuu, niin joukkuetoveri voi korjata. Jos hänenkin lyöntinsä epäonnistuu, niin silloin ollaan yhtä hyviä.


Greensome haastaa joukkuetta tiukemmin. Molemmat lyövät avauslyönnin ja joukkue valitsee kumman pallolla lähdetään peliä jatkamaan vuorotellen lyöden reikään asti. Yksi lipsahdus saattaa olla tuloksen kannalta kovinkin kallis greensomea pelattaessa.


Best ball on kaikista lähimpänä tavallista peliä. Kumpikin joukkueen jäsen pelaa reiät omalla pallollaan ja pienempi lyöntimäärä tulee joukkueen tulokseksi.


Entäpä millaisia tuloksia tällainen kolme konstin kierros tuottaa. Hyviä tietenkin. Voittajaksi tänä vuonna pääsi tuloksella 7 alle eli -7. Joukkueita kisassa oli kaikkiaan 40. Kolmen parhaan joukkueen lisäksi Auto-Kehä oli järjestänyt vielä erinomaisia palkintoja paikalla olijoille arvottavaksi.
Olen melkoisen varma, että ensi vuonna ilmoittautumislista tulee täyttymään hyvin nopeasti.