Early Birdie 2022 – lähtöaika 03:53 auringon noustessa​​​​​​​


​​​​​​​Seurallamme on muutamia perinnekisoja. Yksi vanhimmista on Early Birdie. Konseptoinnin taisi aikoinaan virittää kunniajäsenemme Nykäsen Jyssy. Vuosi saattoi olla 2005 tai niillä main.​​​​​​​
​​​​​​​

Kisa pelataan perinteisesti Hillin puolella (eli mustilla) yhteislähtönä. Ryhmien arpaonni on perinteen mukaan uskomattoman hyvä. Hiljaisetkin toiveet usein täyttyvät, kun julkaistua lähtöluetteloa edellisenä päivänä tarkastellaan.

Foreca, FMI ja yr.no olivat kisaan lähtijöillä seurannassa edeltävinä päivinä. Lauantaille kaikki profetiat ennustivat sadesäätä, mutta aamuvirkkujen onneksi niin, että sateen oli määrä alkaa vasta hiukan ennen kymmentä.

Vuoden 2022 kisassa oli ilmoittautuneita 39 ja vain Mikko nukkui pommiin. Onpa muistissa sellainenkin kerta, jossa Marko tuli paikalle, mutta mailat olivat jääneet kotiin Lohjalle. Sattuuhan sitä aamuvirkuillekin.

Kilpailuohjeet olivat tälläkin kerralla yksinkertaiset. Kisa pelataan pistebogey-pelinä. Erikoiskilpailuna tänä vuonna oli lähimmäksi lippua väylällä 17. Erikoiskisaan liittyi myös erikoispalkinto – AUTO. Kannustimet olivat siis kohdallaan eriomaisia suorituksia varten.

Kilpailu starttasi hienosti ja johtoon nousi heti ensimmäiseltä väylältä Ella. Mallikas PAR väylälle 9 ja tuloslistalle kaksi alle tasoituksen tuloksella johtoon. Pikkuhiljaa myös varttuneemmat pelaajat saivat peliään kulkemaan.

Kymmenen pelatun väylän jälkeen kärkipaikalle oli siirtynyt muuan vanhempi herra. Hänen tuloksensa taisi siinä vaiheessa olla kahdeksan alle oman tasoituksen. Edellä menevästä ryhmästä jo kyseltiin, että lasketteko tulokseen mukaan lainkaan putteja. Pienoista skandaalin käryä oli siis ilmassa. Sääntöjen mukaan kuitenkin pelattiin, siitä ei ole epäilyksen häivääkään.

Tuloslistalla 12 parasta pelasi tasoitukseensa tai paremmin. Hiukan kiista-alaiseksi eo. huomioin julistettu voittotuloskin tarkistettiin toimikunnassa ja todettiin sääntöjen mukaan syntyneeksi. Tasoitustoimikunta ottaa tapauksen kuitenkin tarkasteluun.

Kisan tulokset menevät kaikkien mukana olleiden osalta automaattisesti tasoitusjärjestelmään, joten hurjat tulokset tulevat huomioiduksi automaattisesti seuraavan yön aikana. (latojan huomautus: epäilykset olivat tälläkin kerralla leikinlaskua).

Hieno kisa ja hienoa porukkaa. Hauskaa oli ja todettiin, että tästä perinteestä pidetään kiinni ensi vuonnakin. Ajankohta asettunee kesäkuulle ennen juhannusta lauantaiaamuun.


Tulokset