Eclectic 2023
​​​​​​​


​​​​​​​Eclectic on koitos, jossa kullekin mukana olijalle pidetään yllä kaikkien väylien parhaimpia tuloksia. Kisassa ei ole osallistumismaksua ja niinpä tulosten syöttäminenkin on annettu pelaajien itsensä tehtäväksi.

Haa – voiko käydä niin, että joku huijaa ja syöttääkin pohjoiskorealaisia saavutuksia tuloksiinsa? Voi toki, mutta ei ole koskaan käynyt. Golfarin moraali on lähtökohtaisesti korkealla tulosten suhteen – itse kullekin käy toisinaan niin, että jokin lyönti on unohtumassa väylän tuloksesta, mutta tässä peliseura tavallisesti auttaa muistin parantamisessa. Niinpä olen vakaassa uskossa, että eclectic-tuloksemme vastaavat täysin saavutuksiamme kentillämme.


Tulostaulun ylläpitämisestä vastaa excel-taulukko, joka toimii tietokoneen tarkkuudella eikä tee virheitä. Laskennan tulos siirtyy seuran kantavien voimien toimesta kaikkien saataville kentän internetsivuille.


Ensimmäiset neljä pelikuukautta ovat takanapäin. 12.4.23 Anne P syötti tämän kauden avauskierroksen eclecticiin. Eclectic-kierrosten määrä on kummallakin kentällä juuri nyt 110. Eli yhteensä kierroksia on kertynyt 220. Kokonaistuloksemme on 107. Lähellä, mutta toisaalta myös aika kaukana, on maaginen 100 lyönnin alittaminen. Sehän tarkoittaisi sitä, että sen lisäksi, että kaikilla väylillä on yhteinen parhaamme birdie, tarvitaan tueksi myös kahdeksan eaglea (72-18+71-18=143-36= 107).


Olemme hyvää vauhtia menossa kohti tulosta 104, sillä Valleyn (punainen) puolella on vielä kolme PAR tulosta eli kukaan mukana olevista ei ole vielä onnistunut tekemään birkkua väylillä 3, 16 ja 17. Itsekin olen ollut tosi lähellä ainakin kolmosella ja seitsemällätoista vaan eipä ole pallo birdien arvoisesti kuppiin kopsahtanut – tuloksena ”helppo par”.


Hienot eaglet on jo tehty Hillin (mustat) väylille 4, 9 ja 10. Näistä epätavallisimpia ovat nelosen HIO ja kympin kakkosella kuppiin. ”Helppoja” eagleväyliä ovat ainakin Hillin 12 ja 15 sekä Valleyn 6 ja 11 eli kohtuulliset hyvät edellytykset olisi yhteisenä tuloksena päästää alle satasen.


Eclecticiin voi tulla mukaan milloin vain. Kaikki tämän vuoden kierrokset kelpaavat. Pinnisteellään yhdessä satasen alittamiseksi.