Himmeää aikaa


​​​​​​​Suomalaiselle golfarille talvi on himmeää aikaa. Kentät ovat kiinni,
ulkona on kylmä ja parhaassa tapauksessa lumi maassa. Ankeampana
vaihtoehtona on räntää ilmassa ja loskaa maassa. Kuinka me tästä
selviämme?


Ensiapua on tarjolla harjoitushalleilla ja simulaattoreissa. Talviharjoitteluun liittyvä liiketoiminta on ehkä hiukan vilkastumaan päin.


Toinen käytössä oleva mahdollisuus on tietenkin peliretki – ehkä jopa viikon mittainen – lämpimiin maihin. Omalta kohdaltani huomaan, että NATO-ratkaisut vaikuttavat kohteen valintaan. En aio suunnata Balatonille enkä Antaliaan ennen kuin ko. teema on saatu ratkottua.

Jos lajinomainen harjoittelu tuntuu hankalalta, niin aina on asialle eduksi peruskunnon parantaminen. Golfkierros kestää sujuvastikin pelattuna melkein kolme tuntia. Tiedän kokemuksesta, että mielenmaisemaani ei mahdu kolmentunnin iltakävely edes kesällä, saati sitten sysipimeässä talvi-illassa. Sen sijaan tunnin lenkki on hyvin mahdollinen ja paikallaankin.


Muitakin hyviä vaihtoehtoja on talven myöten tarjolla Nummelassa. Lentokentän sivukiitotiellä on retkiluistelurata. Mittaa sillä on sen verran, että kaksitoista kierrosta on noin 10 kilometriä. Harjun
hiihtomajalta lähtevät ladut ovat lumisena aikana hyvässä kunnossa.


Talvilajit ovat kovin herkkiä lämpötilalle. Suojasää ja vesisade pilaavat nopeasti jään ja ladut. Silloin ei auta muu, kuin kääntää Areenasta YLEn arkistot näkyviin ja niitä katsellessa ajella rauhakseen
kuntopyörällä. Kyllä sekin turnauskestävyyttä parantaa.

Aurinko laskee tänään Hillsidessä 15.19. Päivä pitenee illasta noin minuutilla ja neljän jälkeen iltapäivällä aurinko laskee ensi kerran 20. päivä tammikuuta.

PS. Ennusteen mukaan kentälle pääsemme pelaamaan jo 99 päivän kuluttua.