Naiset vastaan seniorimiehet: pisteet tasan, putit ratkaisivat voiton miehille


​​​​​​​Parin vuoden tauon jälkeen seuran naiset ja seniorimiehet pääsivät kisaamaan keskinäisestä paremmuudesta. "Yleisiä" naisia ei mukaan saatu, joten seniorivoimin mentiin kummassakin joukkueessa.

Harmillisesti monelle naisaktiiville sattui kisapäivälle muita rientoja, minkä vuoksi naiset lähtivät kisaan lukumääräisesti pahasti altavastaajina. Kaiken lisäksi yhdelle kisaan ilmoittautununeelle ladylle sattui kisaa edeltävänä päivänä kotipihalla pieni tapaturma, jonka vuoksi hän joutui jäämään pelistä pois. Kisassa pelasi lopulta vain viisi naista kahtatoista miestä vastaan. Ihan ongelmitta ei selvitty kentälläkään, mutta kaikki pääsivät maaliin saakka.


Jury oli kokoontunut torstai-iltana päättämään siitä, miten pisteet tässä tilanteessa lasketaan. Eri vaihtoehtojen punninnan jälkeen päätös oli, että naisilta otetaan huomioon kaikki viisi pistebogitulosta ja summa kerrotaan kahdella. Miehiltä lasketaan kymmenen henkilökohtaista pistesaalista siten, että huonoin ja paras tippuvat pois.


Naiset lähtivät matkaan kärkijoukoissa eivätkä hätkähtäneet miesten lukumääräistä ylivoimaa, vaan kannustivat toisiaan vinhaan menoon. Seniorikapteeni Päivin Gamebook temppuili ja näytti välillä todellistakin parempia tuloksia - joukkuetaktiikkaako? Yhtä kaikki, miehet joutuivat pistämään parasta osaamistaan peliin.


Tulosliuskat saatiin pienellä viiveellä ulos ja pisteet laskuun. Hämmästys oli suuri, kun pisteet menivät tasan 350-350. Onneksi tasatilannekin oli etukäteen mietitty: Ratkaisevaan asemaan nousi puttien määrä per joukkue. Miehet (samalla 10 henkilön säännöllä) puttasivat yhteensä 328 kertaa ja naiset 336 kertaa. Näin ollen miehet julistettiin kisan voittajiksi.


Jos lopputulos olisi laskettu kaikkien pelaajien pistekeskiarvon mukaan, naiset olisivat voittaneet 35-34,5. Mutta sovittu mitä sovittu, pulinat pois ja onnittelut voittajille, pelasitte hyvin! Kuten myös naiset.


Henkilökohtaisesti parhaiten pelasivat Camilla R (44 bp, 92 lyöntiä) ja Timo H, joka pelasi alle ikänsä eli 77 lyöntiä tuoden miesten pottiin 41 pistettä. Milla on siis Vuoden 2023 Iines ja Haapis Vuoden 2023 Aku.


Erikoiskilpailuissa palkittiin Anne (lähimmäs lippua, Hertta 1) ja Monna (pisin draivi, Hertta 6). Arpa suosi Harria, Mauria ja Jukkaa.


Ensi kesänä saamme toivottavasti lukumääräisestikin tasavertaisemmat joukkueet kehiin.


Tulokset. / . sp