Paalut


Golfkentän rajoja – niin koko pelialueen kuin estealueidenkin sekä myös kunnostettavien alueiden – merkitään tavallisesti paaluilla. Estealueet – entiset vesiesteet – on merkattu joko punaisilla tai keltaisilla paaluilla.​​​​​​​


​​​​​​​Kentän rajat on merkattu tarvittaessa valkoisilla paaluilla. Kunnostettavat alueet on merkitty sinisillä paaluilla silloin, kun kunnostettavalta alueelta voi halutessaan peliä jatkaa ja sinivalkoisilla silloin, kun kunnostettavalta alueelta pelaaminen on kielletty ja sieltä on vapauduttava.


Merkinnän periaatteet ovat selkeät. Paalut ovat aina merkitsemänsä alueen sisällä. Siispä estealueen raja kulkee paalujen ulkoreunassa ja samoin valkoisilla merkattu OUT OF BOUND eli pelialueen ulkoraja menee valkoisten paalujen kentän puoleisessa reunassa eli paalut ovat ulkona.


Toisinaan rajoja merkataan myös maaliviivoilla kentän pintaan. Silloinkin rajamerkki on merkityn kohteen sisällä eli ko. alueen reuna kulkee rajaviivan ulkoreunassa ja raja on ko. alueen sisällä. Valleyn viitosen ja kuutosen (ruutu 5/6) välissä on kentän sisäinen OUT-raja, joka koskee väylää kuusi. Sen merkiksi, että se ei koske väylää 5, on väylän 5 puoleiset paalujen sivut maalattu mustaksi.


Meillä hankalimpia paikkoja ovat vesiesteet sekä Hillin puolella erityisesti väylä 14 (risti 5) oikeassa reunassa. Se onko pallo ulkona edellyttää pelaajan ja merkkarin yhteistyötä. Pelaaja näyttää missä pallo on ja merkkari menee sellaiseen paikkaan, jossa voi tarkistaa pallon sijainnin paalulta paalulle menevän linjan suhteen.


Entäpä kuinka vakavaa tämä rajojen puntarointi on – ei kovin vakavaa, niin kauan kun ei kivitaloista pelata.