Pari knoppia


​​​​​​​Mitä tapahtuu, jos nostan kanssapelaajan pallon tai jos palloni törmää toisen pelaajan palloon ja siirtää sitä paikaltaan?

Toisen pelaajan pallon nostaminen
Meillä on voimassa siirtosääntö, ja ei ole ollenkaan mahdotonta, että pelin kuumassa tiimellyksessä erehdyn pallosta ja nostankin kanssapelajaan pallon. Kun kyseessä ei ole reikäpeli, niin tästä ei koidu rankkareita ja pallo vain asetetaan takaisin siihen paikkaan, josta sen poimin.

Mikäli kyseessä on reikäpeli, tästä koituu minulle yhden lyönnin rankkari, ellei kyseessä ole tilanne, jossa pelikumppani on pyytänyt minua palloonsa koskemaan tai olen jo antanut reiän hänelle.

Pallojen törmääminen
Entäpä mitä tapahtuu, jos palloni törmää toisen pelaajan palloon ja siirtää sitä paikaltaan? Tämä tilanne sisältää kaksi vaihtoehtoista tilannetta. 1) molemmat pallot ovat viheriöllä tai 2) törmäävä pallo ei ollut liikkeelle lähtiessään viheriöllä.

Vaihtoehdon 1) tilanteessa puttaajalle koituu kaksi rankkaria ja pallon lyöneen pallo jätetään siihen paikkaan mihin se pysähtyi. Törmätty pallo palautetaan siihen paikkaan, jossa se oli ennen törmätystä. Reikäpelissä törmäys johtaa siihen, että törmääjä häviää pelattavan reiän.

Vaihtoehdossa 2) eli jos törmäävä pallo ei ollut liikkeelle lähettynä viheriöllä, törmännyt pallo jää siihen paikkaan, johon se törmäyksen jälkeen pysähtyi. Törmätty pallo palautetaan alkuperäiselle (ennen törmäystä) paikalleen. Mikäli käy niin, että törmätty pallo katoaa törmäyksestä johtua, se korvataan uudella pallolla. Kummallekaan pelajalle – törmääjälle tai törmätylle – ei koidu rankkareita.