Peliaika lyhenee


​​​​​​​Syksy on saapumassa. Ensimmäiset kuuran aiheuttamat aamulähtöjen siirtymiset on jo koettu. Ruoho tärveltyy, jos kentälle mennään ennen kuin kuura on sulanut.


Syynä on se, että jäätynyt korsi katkeaa kasvupisteen alapuolelta ja tämän jälkeen sillä korrella ei ole enää elinkaarta jäljellä. Heti kun kuura on sulanut pelille ei enää ole estettä. Nurmi on toki märkää, mutta siitähän selviää lyömällä kunnolla (golfsäännöt kohta 10.1a).


Vuodenaikojen vaihtelun perusta on ymmärrykseni mukaan se, että päivänvalon määrä vaihtelee vuoden kulun mukaan. Tarkempaa tietoa siitä, millainen päivänpituus Hillside ry:n kotikentällä on, löytyy näppärästi Osmo Moision laatimalta nettisivulta www.moisio.net.


Taulukosta huomaan, että tänään 10.9. on se päivä, jolloin aurinko laskee Hillside ry:n kotikentällä kello 20:00. Hämärää on vielä sen jälkeen 43 minuuttia – tosin pelikelpoistahämärää enää n. 20 minuuttia. Kentälle on siis päästävä ajoissa ja pelattava ripeästi.


Kapteenin kanssa olin keskiviikkona kiertämässä Valleyn. Peli eteni hyvin ja meillä meni aikaa noin kaksi ja puoli tuntia. Jaa – että miten pelissä kävi? No, kapteeni kuritti minua selkein luvuin 5/4, vaikka kuinka scrambelöin tasauksia kummallisistakin paikoista. Paremmalleen ei mitään voinut.


Vaikka kausi lähenee loppuaan, niin vielä on pari merkittävää kisaa jäljellä. 17.9. pelataan syyskuntoscramble neljän pelaajan joukkueilla. Saapa nähdä, onko virityksenä se, että jokaiselta on otettava 4 avausta. Jos on, niin voin kokemuksesta kertoa, että juoni kiristyy melkein huomaamatta.


Kisakauden kruunaa päättäjäiskilpailu 8.10. eli suunnilleen kuukauden kuluttua. Ellen erehdy, niin kilpa käydään pistebogey-paremmuudesta, joten saatamme saada ihan uusia voittajia tässäkin kilpailussa.