Pidetään kentistä huolta: Omat ja muiden jättämät jäljet kuntoon!


​​​​​​​Lyöntijäljestä lyöminen on hivenen hankalampaa kuin ehjältä nurmelta. Uskoa tarvitaan asteen verran enemmän. Vastuulliset pelaajat korjaavat omat ja muiden tekemät lyöntijäljet sekä pallon iskemät viheriöillä. Mitä useampi meistä toimii näin, sitä paremmassa kunnossa kenttä ja viheriöt ovat.

Lyöntijäljen (divot) korjaaminen
Divotteja on monen muotoisia ja kokoisia. Jos irronnut nurmikonpala pysyy ehjänä, korjaustyösi helpottuu huomattavasti. Kun olet löytänyt irronneen divotin, aseta se takaisin sinne, mistä se irtosi. Käytä kengän kantapäätä painaaksesi divotti takaisin paikalleen.

Pallon iskemä viheriöllä
Pallon iskemä korjataan niin, että haarukka työnnetään viheriön pintaan noin 45 asteen kulmaan pallon iskemän taakse ja sitten sitä työnnetään kohti iskemän keskustaa. Sama toimenpide toistetaan iskemän eri puolilta niin, että iskemä katoaa ja viheriön pinta on taas tasainen. Lopuksi voit viimeistellä korjauksen putterilla taputtelemalla. Viheriö elpyy, kun korjaus tehdään saman tai seuraavan päivän aikana.


Hiekkaseos
Toisinaan divotti hajoaa niin pieniksi palasiksi, ettei sitä enää saa palautettua paikalleen. Silloin paras vaihtoehto on käyttää hiekkaseosta vaurioiden korjaamiseen. Olen ollut kuulevinani, että meilläkin olisi hiekkaseospussit tulossa käyttöön. Hyvä niin. Täytä lyöntijälki seoksella maan pinnan tasolle. Tasoita putterilla tai astumalla vaurioituneelle alueelle.