Sääntömuutoksia 1.1.2023 alkaen


​​​​​​​Viimeisin suurempi sääntömuutos tehtiin 2019. Vuoden 2023 alusta ei suuria muutoksia ole sääntöihin tulossa. Kaikkiaan niitä on viisi, joista peliin vaikuttaa oikeastaan vain yksi.


Uudistus on sellainen, että sillä korjataan hienoinen pöhköys, joka 2019 sääntöihin jäi. Kyse on siitä, että jos estealueelta (keltainen tai punainen) vapautuu lippulinjassa (ylimenopaikka esteeseen ja pelattavan väylän lippu) taaksepäin, niin pallon pitää jäädä mailan mitan sisään siitä paikasta, johon pallo osui ensimmäiseksi pudotettaessa. Vuoden 2019 säännöissä pallo ei saanut pudotettaessa päätyä osumakohtaa lähemmäs lipusta.


Sama muutos koskee myös vapautumista pelaamattomasta paikasta lippulinjassa taaksepäin.
Toinen harvemmin tarvittava kevennys on se, että mikäli maila rikkoutuu kierroksen aikana sen saa korvata (tietenkin ilman ylimääräistä viivytystä). Tämä on mahdollista vain silloin, kun mailaa ei ole rikottu tarkoituksella esim. harmituksen puuskassa.

Kolmas kohtuullistaminen liittyy siihen, että jos dropattua/asettu pysähtynyt pallo lähteen ulkoisten tekijöiden vuoksi liikkeelle ja kulkeutuu esteeseen tai kentän rajojen ulkopuolelle, se pitää asettaa takaisin paikalleen.

PS tänään 8.1. ennusteeni mukaan enää 89 päivää kentän aukeamiseen.