Takatalvi - ennustetta päivitettävä

(Kuvassa tilanne 18.3.2022)

Hetken jo näytti aika lupaavalta. Sitten tuiskut palasivat. Lumet pois ja yölämpötilat yli neljän. Sitä saamme odottaa, ennen kuin on toivoa siitä, että pääsemme nurmelle lyömään. Ensimmäisenä on tietenkin vuorossa rangea matoilta. Toivotaan että se vaihe jää lyhyeksi.


Kunnollisen golfkentän tunnistaa siitä, että lämmittelyä varten on ruoho range. Lisäksi on olemassa paikkoja, joissa golfia voi pelata, mutta rangella lyödään matolta. Käyhän se niinkin, en vaan oikein arvosta. Sen tiedän, että oman pelini kannalta kymmenkin palloa jo riittää siihen, että luottamus lyöntiin palautuu.


Ruohorange antaa mahdollisuuden lyödä palloa kuin kentällä – matolta lyödessä on väistämättä lyötävä ohuita osumia. Riski pallon kylkeen osumiseen kasvaa. Kokemuksesta tiedän, että lobberillakin pallo lentää helposti kymmenen metrin sijaan sadan metrin päähän. Ruohoranget kunniaan!


Entä se ennuste. Lokakuun ennusteen mukaan kentän aukeamiseen on tänään 28.3. kymmen päivää. Nyt jo tiedän, että meni aika karkeasti pieleen. Uusi ennuste on 25 päivää. Se on vaan kestettävä.