Tänään ruoho kasvaa

Kevät on joitakin viikkoja myöhässä keskimääräisestä. Ei todellisuudessa ihan niin paljon kuin meistä tuntuu, mutta myöhässä kuitenkin. Lunta oli paljon ja kevät viileähkö. Nyt on melkein kaikki lumet jo sulaneet. Taitaa olla niin, että routakin on pian poissa.

Varma alkava kesän merkki on se, kun golfkentällä laitetaan paineet kastelujärjestelmään. Meillä Hillissä kastelujärjestelmän sydän on Hillin kakkosen ja kolmosen välissä oleva lampi ja sen rannalla oleva pumppaamo. Vettä saadaan valumavesistä Hillin viitosen ja kuutosen sunnalta ja ennen muuta pumppaamalla Vanjoesta, jota pitkin Vanjärvi laskee Hiidenveteen.

Kasteluveden joesta nelosen lampeen toimittaa joen rannassa oleva pumppaamo. Vesi virtaa ylemmästä lammesta isompaan lampeen. Pumppaamossa on kolme tehokasta pumppua, jotka pitävät kastelujärjestelmän paineet kohdalla.

Kevään merkki on se, että kastelujärjestelmään laitetaan paineet päälle. Talven ajan putkisto on tyhjänä. Samalla tarkasteltaan miten kastelujärjestelmä on talvehtinut. Lähes aina on tarvetta korjailla joitakin linjaston putkiliitoksia tai sadettimia. Näitä toimia on parhaillaan käynnissä Valleyn puolella. Korjauksenalaiset kohdat on merkitty sinisillä paaluilla. Sininen paalu tarkoittaa, että niillä rajattu alue on korjauksen alainen ja pelaaja saa halutessaan vapautua alueelta ilman rankkaria. Vapautumispaikka on lähin paikka, jossa korjattavalta alueelta vapaudutaan ei kuitenkaan lähempänä pelattava väylän lippua kuin pallo korjauksen alaisella alueella oli. Alueelta vapautuessa sekä pallon, että lyöntiasennossa olevan pelaajan pitää olla kokonaisuudessaan alueen ulkopuolella.

Arvelen, että aika pian kenttävelhot saavat vuodot korjattua ja kenttä on entistäkin ehommassa kunnossa.

Ruohon kasvamisen kannalta kriittistä on se, että tarjolla on sopivasti kosteutta sekä lämpöä. Yölläkin tulisi olla yli 4,5 astetta Celsiusta, jotta kasvuvauhti pysyisi hyvänä. Toivotaan, että yöpakkaset poistuvat eikä ollenkaan haittaisi, vaikka saataisi hiukan vesisadettakin.