Valleyn tarinoita


​​​​​​​Valley kenttä – josta joskus puhutaan myös punaisena – rakennettiin kahdessa vaiheessa. Yhtäaikaa Hillin kanssa tehtiin yhdeksän reikää, nykyiset 1, 2, 3, 9, 10, 11, 12, 17 ja 18. Yhdeksänreikäinen kenttä ei oikein saanut tuulta purjeisiinsa. Kierrokset taisivat jakautua noin 80/20 18- reikäisen hyväksi. Niinpä päädyttiin siihen, että laajennetaan myös Valley 18 reikäiseksi.

Armoitettuna suunnittelijana ja rakennustöiden johtajana oli ensimmäinen kenttämestarimme Erikssonin Jore – sittemmin BackTee Oy:n henkinen ja muutenkin johtaja. Rakentamisessa käytettiin mahdollisuuksien mukaan vihtiläisiä urakoitsijoita. Taisi olla Markus K:kin kaivamassa ainakin takaysin vesiesteitä.


Pohjapatojen mitoituksessa otettiin huomioon kevättulvat ja niiden virtausaukot sekä vedenalaiset rakenteen suunniteltiin kestämään kovatkin virtaamat. Kastelujärjestelmää varten asennettiin keskuspumppaamolle neljäs pumppu tarvittavien paineiden varmistamiseksi. (Hillin ja Valleyn kastelu tehdään pääosin yöisin. Sadettajaryhmät on säädetty niin, että vedenpaine riittää ja kastelun kesto on kaikkiaan noin 3,5 tuntia.)


Rakentaminen sujui hyvin ja jo toisen vuoden syksyllä päästiin myös uusia väyliä pelaamaan. Laajennus maksoi kaikkiaan hiukan vajaat miljoona euroa. Iso summa, mutta keskimääräiseen golfrakentamiseen verrattuna varsin edullinen.


Torstaina pelatussa seniorien Everybody-kisassa minulla oli mahtava arpaonni. Pääsin Merjan joukkueeseen ja samaan lähtöön arpakone oli löytänyt Vuokon ja Bogin. Keli oli hieno ja peli oli golfia parhaimmillaan eli sattumuksia oli jos jonkinlaisia. Maaliin päästiin ja hyvin pärjättiin.


Bogi kertoi hauskan anekdootin rakentamisajalta. Hän oli päässyt Joren kyytiin tutustumaan kenttään. Jore esitteli kentän metkuja ja mainitsi, että ihan aina ei ehkä kannata suuttunuijalla avata vaan hiukan miettiä, mihin avauksensa koittaa sijoittaa. Bogi päätyi kysymään ohjeita ja neuvoja siitä, miten hänen kannattaisi kenttää pelata. Jore tovin tuumailtuaan, antoi vielä nykyäänkin pelaamiseen sipivan ohjeen. ”Tänne tulee sellaisia alueita, joissa ruoho leikataan matalammaksi. Niitä pitkin kannattaa koittaa pelata tiiltä viheriölle.”


PS
Valleyllä on myös useita lahjoituspuita. Ne tunnistaa puiden viereen asetetuista kylteistä.