Vihti Cupia jo vuodesta 2004


​​​​​​​Golf on laji, jossa arvostetaan ja vaalitaan perinteitä. St. Andrewsissa pelataan paraikaa 150:ttä The Openia ja innokkaimmat golffriikit jumittuvat neljäksi pitkäksi päiväksi TV:n ääreen sitä seuraamaan, jopa omien pelien kustannuksella. Meidän seuramme vanhimpia perinteitä on Vihti Cup, jossa Hill Siden ja Vihti Golfin pelaajat ovat mitelleet Ryder Cup -hengessä kunnan golfherruudesta vuodesta 2004 ja viimeksi tänä kesänä 14.7.


HSGC ry perustettiin vuonna 2003 ja kotikenttämme avautui vuonna 2005. Ensimmäinen Vihti Cup pelattiin siis Vihti Golfin kotikentällä, jossa tuli takkiin, kuten myös seuraavana vuonna kotona. Sitten taisimme päästä jo voiton makuun ja vuosien mittaan voitot ovat vuorotelleet.
​​​​​​​

Kiertopalkinnosta puuttuu kaiverrus vuodelta 2010. Eikö ottelua silloin pelattu vai jäikö kannu kaivertamatta? Vai oliko se hukassa? Vuonna 2019 Vihti Cup jäi pelaamatta sovituksi päiväksi osuneen rankkasateen vuoksi.


Tänä vuonna saimme patistelematta molempiin joukkueisiin kokoon 12 pelaajaa ja niistä muodostettua tasoitusten perusteella melkoisen tasaväkiset neljä kaksipeliparia (singelit) ja neljä nelinpeliparia (best ball). Pelimuotona olis siis ”raaka” lyöntipeli ilman tasoituksia. Puolet peleistä pelattiin Punaisilla ja puolet Mustilla.


Alkuviikon sateet olivat pehmentäneet kentät ja sää oikutteli pelin aikana tälläkin kertaa. Tuulta, sadetta, tyyntä, auringonpaistetta, hikistä ja holotnaa vuoron perään. Sadetakkia sai pukea ja riipiä päältään useampaan otteeseen. Ja kärryjäkin taas kaatui. Yksi bägi löytyi takana tulevien hämmästykseksi väliaikakioskille nousevan tien oikealta puolelta marjapuskien ja muun aluskasvillisuuden seasta. Omistaja oli unohtanut laittaa kärryjen jarrut päälle tauolle kiiruhtaessaan. Sekin rupesi ihmetyttämään, että mikä myrskyvarjo se sellainen on, joka kaataa kärryt tuulessa?


Pelit saatiin kuitenkin hyvässä järjestyksessä ja hengessä pelatuksi ja jälkipelit puitiin, kuinka ollakaan, kauniissa kesäillassa. Tällä kertaa pallo pomppi kotijoukkueelle erityisen onnekkaasti. Voitimme kaikki kaksinpelit ja kolme nelinpeliä, kokonaisvoitto siis meille selkein numeroin 7-1. Yksilösuorituksista upein oli ehkä Riikka Vanha-ahon taidokkaan yllätyksellisesti syntynyt eagle Risti ysillä.


Kiitos vieraille ja omille pelaajillemme mukavasta tapahtumasta! Erityisen ilahduttavaa oli, että mukana oli myös uusia ja harvemmin näihin kinkereihin osallistuneita. Tätä lisää! Konkareita arvostamme, mutta kaipaamme mukaan myös uusia ja vieläkin nuorempia golfareita. Jotta saadaan hienot perinteet jatkumaan. Yksi The Openinkin hienouksista on se, että siellä vanhat ja uudet mestarit, debytantit ja amatöörit kohtaavat samassa turnauksessa. Ikähaarukka on 17 (Aldrich Potgieter) - 62 (Mark Calvacecchia) vuotta.


Seuraava seuran yhteinen koitoksemme on Ruukki-ottelu 26.7. Joukkueessa on vielä tilaa, ilmoittaudu!

./. sp