Kentänhoito tiedottaa

Ajankohtaiset terveiset kentänhoidoltamme!

Kausi 2023


Viikko 37


Vaikka kesä onkin kääntynyt jo syksyyn, lämpökeskiarvot ovat edelleen korkeita ja edellisten sateiden takia väylät ja muut alueet kasvaa todella hurjaa tahtia. Leikkaamme alueita samaan tahtiin, mutta leikkuu jätettä syntyy enemmän, varsinkin väylillä.

Käytössämme on nyt bunkkeri koneeseen kiinnitettävä oma - valmisteinen lisävaruste, jolla saamme siistittyä bunkkereita huomattavasti nopeammin, kuin käsin kitkemällä. Kahden päivän aikana olemme saaneet tehtyä jo useamman väylän.

Ensi viikon maanantaina (18.9.) aloitamme Mustan kentän viheriö holkituksen. Holkki-ilmastuksen ideana on vähentää viheriöille syntynyttä kuitumassaa, joka heikentää viheriöillä mm. ravinteiden liikkumista, veden läpäisyä ja tekee pelipinnasta pehmeämmän. Holkituksen jälkeen hiekoitamme, harjaamme ja jyräämme viheriöt. Harjauksen avulla saamme hiekan ilmastus reikiin ja hiekan avulla saamme pelipinnoista kovemmat ja tasaisemmat.
Toimenpide viimeistellään jyräyksellä, tämän avulla saamme pelipinnasta heti pelattavan. Koko kentän holkitus on valmis tiistai (19.9.) päivän aikana.

Ystävällisin terveisin,
Hills kentänhoito


Viikko 29


Punaisen kentän viheriöt ilmastettiin alkuviikosta. Viheriöille on levitetty hiekkaa ja jatkamme viheriöiden jyräämistä, jolla minimoimme ilmastuksen vaikutuksen pelaamiseen.

Mustan kentän viheriöt tulemme ilmastamaan ensi viikon aikana. Alkuperäinen suunnitelma oli ilmastaa viheriöt tällä viikolla, mutta aikataulu kiireiden vuoksi siirrämme tämän ensi viikkoon.

Ystävällisin terveisin,
​​​​​​​Hills kentänhoito


Viikko 28-29


Ilmastamme loppuviikosta Punaisen kentän viheriöt. Sama ilmastus tehdään myös ensi viikosta Mustan kentän viheriöille. Ilmastuksen yhteydessä hiekoitamme ja jyräämme viheriöt. Lisäämme muutenkin viheriöiden jyräystä pelipintojen nopeuttamiseksi. Ilmastustappi on todella pieni, joten se ei vaikuta pallon käyttäytymiseen juurikaan.
Muiden normaalien kentänhoidon töiden ohessa panostamme erityisesti bunkkereiden siistimiseen. Työ on aikaa vievää suuren bunkkeri pinta-alan vuoksi.

Ystävällisin terveisin,
Hills kentänhoito


Viikko 25


Tämän hetken helteistä johtuen, kentän eri alueiden leikkaaminen pidetään minimissä kuivuuden takia. Ennusteet lupaavat helteiden jatkuvan ilman sateita. Kentällä tulee olemaan isompiakin alueita, jotka kuivuvat koska kastelujärjestelmä ei kykene pitämään alueita kosteina. Joudumme priorisoimaan alueiden tärkeyttä ja griinit ovat ensisijainen alue.
Keskitämme helteiden aikana aikamme yleiseen siisteyteen.

Ystävällisin terveisin,
​​​​​​​Hills kentänhoito


Viikko 23


Kevään väyläkylvöt saadaan tällä viikolla valmiiksi. Saadaksemme hyviä kylvötuloksia, pidämme mustan kentän väylät kosteina sadetuksen avulla.
Levitämme tällä viikolla väylille rakeisen lannoitteen, tästä syystä kastelemme myös päivän aikana väyliä. Pyrimme tekemään kastelua pelaajia häiritsemättä.

Kentänhoidon vahvuuteen tulee tällä viikolla kesätyöntekijät. Nyt pääsemme aloittamaan bunkkereiden siistimisen ja muut yleiseen siisteyteen vaikuttavat asiat.

Ystävällisin terveisin,
Hills kentänhoito


Viikko 21


Mustan kentän viheriöiden syväilmastus saatiin valmiiksi tänään. Greeneille ruiskutettiin kostutusaine ja levitettiin rakeinen lannoite, joiden perään viheriöt on kasteltu runsaalla vedellä. Jätämme vielä huomenna keskiviikkona mustan kentän viheriöt leikkaamatta, että emme kerää rakeista lannoitetta leikkuun yhteydessä pois. Tulemme leikkaamaan viheriöt torstaina. Pahoittelemme mikäli viheriöt ovat hieman hitaat.
Olemme tiputtaneet leikkuukorkeutta myös viheriöillä.

Huomenna keskiviikkona aloitamme Punaisen kentän viheriöiden syväilmastuksen, jonka jälkeen ruiskutamme kostutusaineet, joka auttaa pitämään viheriöiden kosteutta pidempään. Tämä myös vähentään kastelun tarvetta. Tämä työ on valmis torstain aika.

Kentälle on tällä viikolla tullut myös uudet liput!

Golfterveisin,
​​​​​​​Hills kentähoito


Viikko 20


Mustan kentän väyläkylvöt jatkuvat edelleen. Väylillä alkaa näkymään uutta heinää, mutta vielä menee hetki ennen kuin saadaan parempia ja näkyvämpiä tuloksia.
Punaisen kentän lyöntipaikat ilmastettiin, kylvettiin ja hiekoitettiin. Mustalla kentällä tulemme alkuviikosta aloittamaan viheriöiden syväilmastuksen, jonka jälkeen siirrymme punaiselle kentälle tekemään samat toimenpiteet.
​​​​​​​Tällä viikolla muutamille harjoitusviheriölle tulee ilmestymään cupless -tankoja, jonka idea on, että pelaaja itse pystyy siirtämään tangon siihen kohtaan mihin haluaa puttia harjoitella. Viheriöillä tulee säilymään myös normaalit reiät.


Viikko 19


Nyt kun väylät ovat hieman kuivuneet, voimme jatkaa Mustan kentän väylillä väyläkylvöjä ja hiekoituksia. Tänään aloitimme Punaisen kentän lyöntipaikkojen ilmastukset, kylvöt ja hiekoitukset. Tulemme lähiaikoina tiputtamaan leikkuukorkeutta viheriöillä, joka lisää nopeutta.
Nurmilyöntipaikat rangella avataan tulevaksi viikonlopuksi.

Ystävällisin terveisin,
​​​​​​​Hills kentänhoito


Viikko 18


Mustan kentän avausviikko

Teimme mustan kentän väylille tappi-ilmastuksen viime viikolla, jonka jälkeen aloitimme kylvöt ja hiekoitukset väylillä. Sateet tekivät kentän todella märäksi, jonka johdosta joudumme pitämään pienen tauon kylvöistä ja hiekoituksesta. Tulemme jatkamaan niitä heti kentän kuivuttua.

Viheriöt on pystyleikattu, jonka jälkeen olemme tenheet muutamia leikkuita ja jyräyksiä. Tällä viikolla jyräämme viheriöt vielä muutamaan otteeseen pelattavuuden parantamiseksi. Teemme myös tällä viikolla ensimmäiset leikkuut lyöntipaikoille ja viheriöiden ympäryksille. Aloitamme tällä viikolla myös raffialueiden leikkaamisen.

Ystävällisin terveisin
Hills kentänhoito


Viikko 16


Hyvää alkanutta golfkautta 23!

Kuten jo kauden aloittaneet ovat huomanneet, niin tämä talvi oli suotuisa kentän talvehtimisen kannalta. Punainen kenttä saatiin auki hyvässä kevätkunnossa ja nyt pääsemme mustan kentän kimppuun vielä ennen sen avaamista.

Mustalla kentällä viheriöt ovat talvehtineet mainiosti ja lähtökohdat ovat hyvät ja samat mihin syksyllä jäimme.
Aloitimme tällä viikolla leikkuutyöt molempien kenttien viheriöiltä kevyellä pystyleikkuulla, millä saadaan saadaan pidempi lamokasvu pystyyn ja perään normaalileikkuu mikä viimeistelee tasaisen lopputuloksen. Tämä tuo viheriöille lisää nopeutta ja parantaa pallon tasaista rullaamista. Ensi viikolla uusimme tämän toimenpiteen ja lisäämme vielä kevyen hiekan perään.

Levitimme alkuviikosta kalkin molempien kenttien viheriöille ja lyöntipaikoille maan pH:n nostamiseksi.
Väylät tullaan harjaamaan, jonka jälkeen levitämme kalkin myös sinne.

Lyöntipaikat holkitettiin, kylvettiin ja hiekoitettiin viime syksynä. Pidämme siellä nyt yllä tarvittavaa kosteutta millä varmistamme onnistuneet kylvöt.

Väylät menivät kunnon osalta paljon parempaan suuntaan viime syksyn lämpimien ja kosteiden kelien ansiosta.
Kertauksena, teimme viime kaudella väylille useita kylvöjä, tappi ilmastuksen, syvän pystyleikkuun ja holkituksen. Kahdella viimeksi mainitulla saimme poistettua kuitua reilulla kädellä ja se onneksi näkyy nyt positiivisessa mielessä.
Toki vielä on paljon tekemistä väylien suhteen, että niistä saadaan hyvät visuaalisesti ja pelillisesti.
Ensi viikolla teemme mustan väylille tappi ilmastuksen, kylvöt ja hiekoituksen.
Tämän jälkeen ruiskutamme kostutusaineet ja ravinteita, mitkä parantaa kosteuden pitämistä väylillä ja edesauttaa onnistuneissa kylvöissä ja väylien kasvussa.

Tiedotamme myöhemmin töiden etenemisestä molemmilta kentiltä ja mustan kentän avaamisesta.

Ystävällisin terveisin
Hills kentänhoito


Viikko 3

Mitä kuuluu Hills by GoGolfille?

Kauden 2022 päätteeksi Hillsissä tehtiin paljon toimenpiteitä. Kentän sulkemisen jälkeen holkitettiin väyliä ja näin onnistuttiin poistamaan kuitumassaa reilusti.

Ensimmäisinä tehdyt väylät näyttivät jo paremmilta ja uuden heinän tulo huomattiin lämpimän ja kostean syksyn ansiosta.

Syksyllä aloitettiin myös lyöntipaikkojen holkitukset, missä on samanlaisia kuituhaasteita kuin väylillä.

Väyliä myös hiekoitettiin vielä ennen talvea ja samaa jatketaan keväällä.


Pitkänheinän alueita on myös päätetty leikata alas, poistaen leikkuujätteen. Tämä tekee näistä alueista nätimmät ja pelillisesti paremmat. Jatkossa nämä alueet ovat harvempia ja pallon löytyminen helpottuu.


Talvella suoritetut toimenpiteet

Viimeaikaiset runsaat sateet ovat sulattaneet hyvän määrän lunta viheriöiltä sekä väyliltä. Faktaa on kuitenkin se, että pakkasia on vielä tulossa. Viime päivien isoin tehtävä on ollut lumen/loskan poistaminen viheriöiltä. Tällä hetkellä viheriöt on saatu muutamaa lukuunottamatta puhdistettua lumesta ja loskasta.

Tulemme jatkamaan kentän tilanteen päivityksiä sosiaaliseen mediaan sekä tietysti nettisivuillemme.

​​​​​​​Ystävällisin terveisin
Hills Kentänhoito


Kausi 2022⬇️​​​​​​​

Viikko 43

Olemme mustan kentän sulkemisen jälkeen holkittaneet väyliä ja onnistuneet poistamaan kuitumassaa reilusti.
Ensimmäisinä tehdyt väylät näyttävät jo paremmilta ja uutta heinää on jo tulossa lämpimän ja kostean syksyn ansiosta.
Olemme myös aloittaneet lyöntipaikkojen holkitukset, missä meillä on samanlaisia kuituhaasteita kuin väylillä.
Hiekoitamme väyliä vielä ennen talven tuloa ja jatkamme keväällä.
Jatkamme myös jatkossa väylien aktiivista kunnostamista, tehden ilmastuksia, holkituksia, hiekoituksia ja kylvöjä.

Pitkänheinän alueita leikkaamme alas poistaen leikkuujätteen, tämä tekee näistä alueista nätimmät ja pelillisesti paremmat. Jatkossa nämä alueet ovat harvempia ja pallon löytyminen helpottuu.

Ystävällisin terveisin
Hills Kentänhoito


Viikko 40

Tällä viikolla aloitamme mustan kentän väylien holkituksen.
Aikaisemmin tehdyn pystyleikkuun ansiosta saimme poistettua paljon kuitua väyliltä, mutta emme ole silti tyytyväisiä, vaan haluamme tehostaa kuidun poistoa vielä tänä vuonna ja etenkin tiukan ensimmäisen 2cm osalta.
Holkitamme tiheään ja noin 2cm syvyyteen, jolloin saamme poistettua mahdollisimman laajalti pinta kerrosta.
Tämän jälkeen kylvämme uudestaan ja hiekoitamme.

Myöhemmin syksyllä olosuhteista riippuen pyrimme vielä tapittamaan väylät syvemmälle ja lisäämään ilmavuutta kasvualustassa.
Nämä toimenpiteet parantavat kasvuolosuhteita ensi kautta silmälläpitäen.

Aikaisemmin tehdyn pystyleikkuu, kylvö ja hiekoituksen jäljiltä on näkyvissä uutta heinää väylillä. Kylvöt ei kumminkaan ole tähän asti olleet riittävän onnistuneita saadaakseen väylille viherpeittävyyttä, joten jatkamme väylien kunnostamista siihen asti kunnes viherpeittävyys on sillä tasolle kun pitääkin.

Ystävällisin terveisin
Hills Kentänhoito


Viikko 38

Tämän viikon alussa saamme viheriöiden syväilmastuksen valmiiksi, jonka jälkeen aloitamme viheröiden syyskylvöt. Kylvöt aloitetaan mustalta puolelta.

Kylvöt tehdään rivikylvönä. Mikä tarkoittaa, että kylvökone tekee viillon minne kone tiputtaa siemenet. Kylvön jälkeen teemme hiekoituksen ja jyräämme viheriöt.
Jatkamme jyräämistä loppuviikon ja tällä tavalla saamme minimoitua kylvöuran vaikutuksen puttaamiseen.

Jatkamme myös väylien kylvöjä ja hiekoituksia mustalla kentällä.

Ystävällisin terveisin
Hills Kentänhoito
​​​​​​​


Viikko 37


12.9 alkavalla viikolla pystyleikkaamme viimeisiä väyliä mustan kentän etuysillä. Pystyleikkaaminen vähentää pelattavan alustan kuitumäärää, joka taas edesauttaa kentän kuivumista ja kylvöjen onnistumista.
Jatkamme myös väyläkylvöjä ja hiekoituksia mustalla puolella.
Loppuviikosta aloitamme viheriöiden syväilmastuksen mustalta puolelta ja siirrymme sen jälkeen punaiselle. Syväilmastamalla luodaan syviä vesikanavia viheriöille, jotta kasvin juuret saadaan syvemmälle ja ylimääräinen vesi ohjattua pois.
Syväilmastuksien jälkeen aloitamme viheriöillä syyskylvöt ja hiekoitukset, jotka jatkuvat ensi viikon alkuun.

Ystävällisen terveisin
Hills Kentänhoito


Viikko 36

5.9. alkavalla viikolla jatkamme väylien pystyleikkuuta, millä saamme poistettua tehokkaasti kuitua mitä on kertynyt vuosien aikana runsaasti. Viime viikolla saimme mustan takaysin valmiiksi ja siirrymme nyt etuysille.
Aloitamme myös väyläkylvöt ja hiekoitukset niille väylille, mitkä on jo pystyleikattu.
Viheriöillä pidämme leikkuukorkeuden samana kuin tähän asti turvaten hyvät pelipinnat viikonlopun mestiksiin, jonka jälkeen nostamme korkeutta.
Muistakaa paikata lyöntijäljet ja alastulojäljet!
Etenkin nyt syksyllä alastulojälkien korjaaminen on erittäin tärkeää.
Mukavia syyspelejä ja tsemppiä viikonlopun mestiksiin osallistuville.

Ystävällisen terveisin
Hills Kentänhoito